Lahodnou dýňovou polévku si zamiluje každý. Kuchtík i strávník
Dýně už neodmyslitelně patří k podzimu. Ať už je dekorací na okně, zábavou pro děti při vydlabávání, nebo netradičním pokrmem na jídelním stole. Jako quiche, pomazánka, rizoto, jen tak pečená v troubě, dip anebo právě krémová polévka. Recept je jednoduchý a úspěch zaručený. Ano, připravte se na boule za ušima! Mrkněte na postup od Martiny Altrichterové z lužáneckého pracoviště Linka. Dobré chutnání!
Co budete potřebovat?
- dýně hokaido
- cibule
- omastek
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- smetana
Jak na to?
Na omastku osmažte cibulku. Dýni umyjte, nakrájejte na kostičky (neloupejte) a přidejte do hrnce k cibulce. Opečte i dýni, zalijte vodou (nebo vývarem) a vařte doměkka. Polévku rozmixujte a přidejte smetanu. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Tip
Na závěr můžete do polévky dát opražená dýňová semínka, zakysanou smetanu nebo osmažené krutonky. Přejeme dobrou chuť!
Autorka textu i fotografie: Martina Altrichterová