Adventní „strom přání“ na lužáneckém pracovišti Lesná měl úspěch. Lidé nadělili desítky dárků seniorům

Spokojenost, nadšení i radost z nezištné pomoci. Takové byly Vánoce 2018 v lužáneckém pracovišti na Lesné. Vedle tradičních vánočních akcí, kde se opět tvořily adventní věnce, ozdoby, cukroví a rozdávala se mikulášská nadílka, totiž vyrostl i „strom přání“. Návštěvníci SVČ Lužánky na Lesné si tak mohli vybrat z desítek obálek s tipy na dárky pro klienty z Domova pro seniory na Okružní ulici. A výsledek? Senioři dostali na Vánoce spousty dárků, které jim zlepší trávení volného času nebo jej využijí při rukodělných dílnách.


Na začátku byl prostý zájem pomoci potřebným v adventním období. Proto se lužánecké pracoviště Lesná spojilo s Domovem pro seniory v Okružní ulici a společně vymysleli „strom přání“, který umístili na Lesné.

A zájem udělat seniorům radost byl ohromný. V průběhu adventu si lidé rozebrali všechny lístečky a zhruba osm desítek dárků zakoupili, zabalili a přinesli na recepci lužáneckého pracoviště. Všechna splněná přání pak Lužánečtí odnesli do Domova pro seniory, aby na štědrý den rozzářila spoustu vděčných tváří.

 

„Ergoterapeutky jsou nadšené a klienti také. Ti už v Domově luští a vybarvují ostošest,“ radovala se z vánočních dárků sociální pracovnice Domova pro seniory Mgr. Marie Přidalová.

Děkujeme všem, kteří se zapojili do tohoto projektu, a udělali tak radost druhým i sobě – v Domově pro seniory v Okružní ulici i v lužáneckém pracovišti na Lesné. Ať nás radost z pomoci druhým naplňuje nejen o svátcích!


Autorky: Kristýna Kolibová
Fotografie: Mgr. Marie Přidalová,
sociální pracovnice Domova pro seniory v Okružní ulici

Podobné příspěvky