Zkraťte si čekání na Ježíška v Lužánkách

Kde si vykoledujete mikulášskou nadílku? Vyrobíte ozdoby, věnce a dárky? Kde zažijete vánoční atmosféru, zvyky, zpívání a vystoupení? Kam můžete zajít na vánoční nebo mikulášskou procházku a pomáhat tak Dětskému domovu Dagmar? Lužánecká pracoviště v Brně nabízí pestrý program od první adventní neděle až do příchodu Ježíška. Těšte se i na novinky: vánoční edici tvořivých balíčků na e-shopu a soutěž!


K Vánocům v Lužánkách odjakživa patří radost z tvoření a vlastního výrobku, který možná potěší i vaše nejbližší pod stromečkem. Sdílejte nadšení s námi skoro každý den až do 23. prosince! A to v dílnách jako skleněná dílna (30. 11. a 7. 12.), drátování, vánoční ozdoby z korálků nebo dárek na poslední chvíli. A také spousta oblíbených adventních dílen s věnci na LatěLouce. Navštívit můžete taky online lužánecký obchod z pohodlí domova. Už můžete vybírat také z vánoční edice tvořivých balíčků, například dřevěný svítící stromeček, vánoční hvězda s LED světýlky nebo adventní věnec z chvojí. Vše s návody a materiálem pro celou rodinu najdete na obchod.luzanky.cz.

Mikulášské a vánoční interaktivní procházky, adventní postavy a Ježíškova zahrada

Dokážete vyzrát nad čertovskými úkoly? Vyluštíte mikulášské hádanky? Čeká vás andělská odměna! Tři interaktivní trasy na Lesné, ve Starém Lískovci a Wilsonově lese vás provedou adventem. Chystá se taky vánoční procházka do 3. 1. v Žabovřeskách, kde můžete přispět Dětskému domovu Dagmar. Sv. Barbora, Ambrož nebo Lucie. Poznáte všechny adventní postavy a jejich příběhy? Přijďte se s nimi seznámit na zahradu Legata v Kohoutovicích. Ježíškovu zahradu s betlémem, zvoničkou, poštou Ježíškovi a úkoly najdete zase v zahradě pracoviště Lesná, kde najdete taky Strom přání! Pomáhejte s námi Útulku Tibet. V Bílovicích nad Svitavou zase odhalíte Lesní tajemství a v Čertově rokli na Lesné si užijete adventní zvyky Od Barborky po Tři krále až do 16. ledna.

 

Tradice, betlém, charitativní obchůdek, vystoupení divadelní představení

Tradičně největší akce se chystá v lužáneckém pracovišti LidickáVánoce v Lužánkách. Voňavé Vánoce s dílnami, zvyky, koncertem a Betlémem na jediném místě, a to v sobotu 18. prosince. Čekání na Ježíška si můžete zkrátit taky na divadelních představeních, na Kluzišti Lesná. A skoro celý advent taky soutěžíme! Hledají se ideální Vánoce, jak si je představujete? Sdílejte přes fotografie nebo videa na soutezime@luzanky.cz do 15. prosince a vyhrajte poukaz do lužáneckého e-shopu, čepici a další dárky. Soutěž vyhlásíme už brzy právě tady v magazínu Lužánky Live! Více o akcích na webu.

 

 


Autorka: Kristýna Kolibová

Fotografie: Archiv SVČ Lužánky

Podobné příspěvky