/

Originální šperkovnice nebo dárková krabička? Výroba je hračka

Multifunkční krabičku z papíru můžete využít na několik způsobů. Už si nebudete lámat hlavu s dárkovým balením různých drobností. Parádnice potěší další úložný prostor na jejich šperky a jiné poklady. A samotná krabička se může stát krásnou dekorací. Jak si ji vyrobit z pohodlí domova? Všechny potřebné pomůcky i materiály určitě máte, jen se pustit do díla. Užijte si další tvoření na Lužánky Live.


Co budete potřebovat?

  • tvrdý papír velikost A4
  • nůžky
  • lepidlo
  • špendlík
  • pravítko 
  • potřeby na malování a zdobení krabičky

Jak na to?

1) Začněte s šablonou

Šablonu vytiskneme rovnou na tvrdý papír a vystřihneme. Nebo ji vytiskneme na měkký papír, vystřihneme a potom ji na tvrdý papír či karton, ze kterého chceme mít krabičku, obkreslíme. Místa či body, která nejdou obkreslit (to znamená, že jsou někde uprostřed), je možné si naznačit propíchnutím špendlíku a pak pomocí pravítka pospojovat.

Chcete mít krabičku s kulatými okraji, hranatou nebo ve tvaru obálky? Vyberte si klidně všechny!

Hranatá krabička – šablona ke stažení v pdf.

 

         b. Krabička s kulatými ohyby – šablona ke stažení v pdf.

 

         c. Krabička ve tvaru obálky – šablona ke stažení v pdf.

 

2) Před ohýbáním nezapomeňte narylovat

Hrany, kde se bude krabička ohýbat, narylujeme, což znamená, že uděláme rýhu přesně v místě ohybu. K čarám přiložíme pravítko a opatrně přejedeme podél pravítka hrotem nůžek. Papír pak půjde snáze ohnout přesně v místě, kde jsme přejeli nůžkami. Půlkulaté ohyby musíme narylovat „od ruky“.

3) Na závěr už jen krabičku nazdobíte a slepíte

Dalším krokem je libovolné pomalování a zdobení krabičky. Po nazdobení krabičku slepíme lepidlem. Jednotlivé plochy, které mají držet u sebe, vždy dobře stiskneme. Komplikovanější dekorace jako například lepení ulit či kamínků (pomocí tavné pistole) děláme až úplně nakonec.

 

Pochlubte se vašimi výrobky na propagace@luzanky.cz, nejzdařilejší vystavíme na lužáneckém Facebooku a Instagramu svc_luzanky!


Autorka textu a fotografií: Hana Procházková

Podobné příspěvky