Co se děje v červnu v Lužánkách?

Začátek června bude rájem pro všechny, kdo holdují čajovému umění, cirkusovým kouskům i divadelním prknům. Středisko volného času Lužánky chystá festival mladého cirkusu, tradiční Dny čaje a keramiky i amatérské divadelní přehlídky. Kromě toho se malí i velcí zájemci mohou začít přihlašovat do kroužků na nový školní rok.

Lužánky se ponoří do světa čaje a keramiky

Čaj není pouze nápojem k zahnání žízně, ale dle čínské a japonské tradice je to především součást životní filozofie a klíč k dobré fyzické i psychické pohodě. Pohled do tradičního čajového umění a keramiky nabízí jako každý rok i letos Středisko volného času Lužánky ve spolupráci s brněnskou Chajovnou. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávku i ukázku přípravy dobrého čaje. Součástí bude i výstava čajového nádobí, přímo na místě bude probíhat také výpal keramiky. Třináctý ročník akce s názvem Dny čaje a keramiky se uskuteční v sobotu a v neděli 10. a 11. června.

Do Kohoutovic se sjedou mladí cirkusáci z celého světa

Lužánecké pracoviště Legato v Kohoutovicích pořádá již čtvrtý ročník mladého cirkusu s názvem Freš manéž. Festival nabídne 8. – 11. června zajímavý program pro širokou veřejnost od českých i zahraničních cirkusových souborů. Vyvrcholením festivalu bude závěrečné VARIETÉ FREŠ, které je otevřeno široké veřejnosti a v rámci kterého se představí všichni mladí účastníci festivalu.

Drama v Lužánkách

Začátkem června bude v Lužánkách pořádné drama. Od 1. do 4. června proběhne v Lužánkách nesoutěžní čtyřdenní přehlídka dětských divadelních souborů od nás i ze zahraničí s názvem Brnkání. Příznivci amatérského divadla se mohou těšit také na sedmnáctý ročník malého divadelního festivalu Mezi panely. 10. června dopoledne se mohou děti s rodiči přijít podívat na představení, taneční výstupy, loutkové divadlo i výtvarné dílny. Odpoledne a podvečer je pak věnovaný programům pro mládež a dospělé.

Najdete u nás svůj vysněný kroužek?

Do kroužků SVČ Lužánky na nový školní rok se mohou malí i velcí zájemci přihlašovat už od 1. června 2017. Nevybrali jste si z naší široké nabídky? Nabízíme vám odměnu! Pokud ten svůj vysněný mezi více jak 550 lužáneckými kroužky nenajdete, ozvěte se nám na mujkrouzek@luzanky.cz. Výhrou je sice jen malá pozornost, ale vaše náměty budou sloužit jako inspirace pro rozšíření naší nabídky.


Text: Anna Petrželková

Fotografie: Archiv  SVČ Lužánky

Podobné příspěvky